ВЕБ ПОЛИТИКИ
Е-ПОШТА
contact@jzuzelezara.mk
ТЕЛЕФОН
++ 389 (0)2 2657 051

Пребарајте на нашата веб страна

Нашата веб страна користи колачиња („cookies“), кои собираат податоци за подобро разбирање на користењето на веб страната од посетителите, за да се подобри корисничкото искуство и да се оптимизира и да се унапреди функционалноста на веб страната.

 

ШТО ПРЕТСТАВУВААТ КОЛАЧИЊАТА (COOKIES)?

 

Колачињата (cookies) се мали текстуални датотеки, кои веб страните што ги посетувате ги запишуваат во Вашиот компјутер, мобилен уред или друг уред што го користите при посета на некоја веб страна.

Овие текстуални датотеки можат да бидат прочитани од веб страните што ги посетувате и да помогнат во Вашата идентификација кога повторно ќе ја посетите веб страната.

Овие текстуални датотеки можат да бидат „постојани“ или „привремени“. Постојаните колачиња (cookies) остануваат на Вашиот компјутер или уред и кога ќе го исклучите интернет пребарувачот, а привремените се бришат штом ќе го затворите интернет пребарувачот.

Колачињата (cookies) овозможуваат препознавање на Вашиот интернет пребарувач при следната посета на веб страната, може да ги зачуваат Вашите преференции (нагодувања) и други технички информации за да се обезбеди приспособена содржина на веб страната и да се прикаже историјата на навигација на неа, но не можат да читаат податоци или информации сместени на вашиот уред (пример од тврд диск на компјутер) или мобилен телефон, ниту пак да читаат други зачувани датотеки за колачиња од други веб страни.

Информациите поврзани со колачињата („cookies“), не се користат за Ваше лично идентификување. Прифаќањето на овие колачиња („cookies“) не е неопходно за работа на веб страната, но тие овозможуват подобро искуство во пребарувањето. Доколку сакате, можете да ги избришете или да ги блокирате овие колачиња („cookies“), но ако го сторите тоа некои карактеристики на оваа веб страна можеби нема да функционираат како што е предвидено.

 

ЗОШТО СЕ КОРИСТАТ КОЛАЧИЊА (COOKIES)?

 

На оваа веб страна се користат колачиња (cookies) од следниве причини:

  • За техничко функционирање на веб страната;
  • За собирање на збирни и анонимни статистички податоци;
  • За да запомниме/да се потсетиме, дали се согласувате (или не) со нашето користење на колачиња (cookies) на оваа веб страна.

 

Кога ја посетувате нашата веб страна, можеме да собереме некои податоци од Вашето пребарување, пример IP адресата, која содржина од веб страната сте ја посетиле, кога сте ја посетиле и од која веб страна сте биле пренасочени.

 

КАКОВ ВИД КОЛАЧИЊА (COOKIES) КОРИСТИМЕ?

 

Користиме постојани колачиња (cookies), кои го помнат пребарувањето/сесијата кога корисникот ќе го исклучи пребарувачот, за да се задржи состојбата на корисникот.

 

ДАЛИ МОЖЕТЕ ДА ГИ ИЗБРИШЕТЕ ИЛИ КОНТРОЛИРАТЕ КОЛАЧИЊАТА (COOKIES)?

 

Информациите поврзани со колачињата (cookies), не се користат за Ваше лично идентификување. Прифаќањето на овие колачиња (cookies) не е неопходно за работа на веб страната, но тие овозможуват подобро искуство во пребарувањето. Доколку сакате овие колачиња (cookies) можете да ги избришете или блокирате, но ако го сторите тоа некои карактеристики на оваа веб страна можеби нема да работат како што е предвидено.

Можете да ги избришете сите колачиња (cookies) кои веќе се наоѓаат на Вашиот компјутер или уред и можете да ги нагодите пребарувачите за нивно спречување. Доколку го сторите ова, можеби ќе има потреба рачно да ги прилагодувате нагодувањата секој пат кога посетувате веб страна, но можно е и да не работат некои услуги и функционалности.

 

LOGO MPPS H T 400

 

Контакт информации

 

BANER WEB

   
ул. 16-ТА МАКЕДОНСКА БРИГАДА БР. 18
1000 СКОПЈЕ
++ 389 (0)2 2657 051 / информации
++ 389 (0)2 2657 000 / директор
contact@jzuzelezara.mk
Локација

 

СОГЛАСНОСТ ЗА КОЛАЧИЊА (COOKIES)

Интернет страната www.jzuzelezara.mk може да користи т.н. колачиња (cookies) за да се подобри прелистувањето, да се зачуваат одредени кориснички поставувања и да се поедностави интеракцијата со одредени делови на страната.

Интернет пребарувачот на посетителот на страната може да биде нагоден да ги одбива колачињата, односно да предупредува за нивното појавување, а тие во секој момент можат да се избришат од уредот на посетителот.

Во некои случаи, колачињата се потребни за правилно функционирање на интернет страната.

Изберете дали се согласувате да се користат колачиња (cookies)